Publicaties

Publicaties
Bij publicaties vindt u informatie voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel.

Nieuwsbrief Hersenletsel.nl Utrecht & het Gooi
Nieuwsbrief 009 – februari 2018

Nieuwsbrief Hersenstichting
Nieuwsbrief 27 februari 2018

Nieuwsbrief Praktijk Inge Oud
Praktijk Inge Oud is een praktijk voor partner- en relatiebegeleiding bij NAH. Hieronder vindt u de nieuwsbrief van de praktijk.
Februari 2016
Oktober 2017

De professional: ontremming
In zijn werk als behandelaar van mensen met niet-aangeboren hersenletsel kom Jos Berends ontremming in allerlei vormen tegen. Bijvoorbeeld iemand die zijn emoties niet kan controleren: van blijdschap tot boosheid. Ontremming in eten of drinken. Mensen die geen rem hebben en maar door blijven sporten of praten. Of ontremming op seksueel gebied. Bijvoorbeeld een man die na een auto- ongeval frontaal hersenletsel oploopt, stelt dat hij recht heeft op seks als hij daar zin in heeft en daarbij totaal geen rekening houdt met zijn vrouw. Dat zijn heftige dingen.
Meer leest u hier.

Martine Bijl moest na een hersenbloeding alles weer leren.
Onlangs stond er op NU.nl een artikel over Martine Bijl waarin zij vertelt over haar revalidatie nadat wij getroffen was door een broerte.
U kunt hier het hele artikel lezen.

De Wereld Draait Door University – Erik Scherder
In de driedelige collegereeks van DWDD University: ‘Het Brein’ duikt professor dr. Erik Scherder in de wondere wereld van de hersenen.
U kunt hier en hier de uitzendingen bekijken.

Dan maar geen zorg
Dan maar geen zorg. Dit is de titel van een artikel in de Volkskrant van dinsdag 22 december 2015. Hierin leest u het schrijnende verhaal van Stephan die, als gevolg van een hersenontsteking, nu moet leven met Niet-Aangeboren Hersenletsel.
Lees hier het volledige artikel.

Kennisplein NAH

Logopedie voor mensen met Parkinson